به گزارش روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری؛ این تفاهمنامه با حضور دکتر حسین پورفرزانه معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری و دکتر فرود عسگری معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، در راستای ارتقای همکاریهای دوجانبه و تخصصیسازی فرآیندهای گمرکی در حوزه هوایی، به امضا رسید.
در ابتدای این نشست معاون وزیر راه و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، ضمن اشاره به اهداف و برنامههای تفاهمنامه همکاری میان دو نهاد، از تعریف دو گام اجرایی در این تفاهمنامه خبر داد.
وی گفت: در گام نخست، فرآیند واردات قطعات و تجهیزات صنعت هوانوردی و فرودگاهی با نظارت دقیق و شفاف، تعریف و ساماندهی شده است.
در همین راستا در ماههای اخیر این فرآیند با تمرکز بر صحت سنجی، نیازهای صنعت و میزان تطابق با قطعات و تجهیزات وارد شده به روز رسانی شد.
پورفرزانه افزود: در گام دوم، ارتباط تخصصی میان کارشناسان فنی سازمان هواپیمایی کشوری و متخصصان گمرک جمهوری اسلامی ایران برقرار شده است. که این تیم با حضور در محل نگهداری کالاها در گمرک امام خمینی (ره)، قطعات و تجهیزات را بهصورت میدانی ارزیابی میکند و پس از تأیید نهایی، فرآیند ترخیص قطعه انجام میشود.
وی هدف از این اقدامات، را تسهیل و تسریع در روند واردات قطعات صنعت هوانوردی کشور دانست و افزود: اجرای دقیق این تفاهمنامه، ساز و کار ترخیص کالاهای صنعت هوایی را سریعتر و سادهتر با نظارت تخصصی بیشتر امکانپذیر میسازد که گامی مؤثر در جهت حمایت از توسعه ناوگان هوایی و ارتقای خدمات پروازی را فراهم می نماید.
بر اساس مفاد این تفاهمنامه، بهمنظور نظارت دقیقتر بر ورود و ترخیص کالاهای مرتبط با صنعت هوانوردی و فرودگاهی، از جمله هواپیما و تجهیزات آن اعم از موتور، قطعات و غیره و تسهیلگری در این خصوص، در راستاى درخواست سازمان، فضاى مناسبى در داخل اماكن گمركى شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، جهت نگهداشت كالاهاى مرتبط با صنعت هوانوردى و فرودگاهى كشور كه وارد فرودگاه امام خمینى (ره) مىشود، اختصاص مییابد و گمرک نیز همکاری لازم را در این زمینه بهعمل خواهد آورد.
همچنین دو طرف توافق کردند ” تمامی ظرفیتهای خود را در راستای تسهیلگری و تسریع ترخیص دستگاهها، تجهیزات و قطعاتی که از طریق این گمرک تخصصی صنعت هوانوردى و فرودگاهى وارد میشود، بهکار میگیرند و با هدف جهتدهی جریان اصلی واردات صنعت هوانوردی و فرودگاهی به سوی گمرک تخصصی هوایی مستقر در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، مشوقهایی را تعریف میکنند.
بر پایه این تفاهمنامه، مقرر شد ظرف مدت یک ماه از تاریخ امضا، نمایندگان تامالاختیار طرفین در قالب کارگروهی مشترک، فرآیند ترخیص کالاهای مرتبط با صنعت هوانوردی و فرودگاهی را بازنگری کرده و دستورالعملهای اجرایی لازم را تدوین و ابلاغ کنند.