دیدگاه ها

ایکائو: تصویب معاهده بین المللی مسافران متخلف

ایکائو در واکنش به افزایش حوادث ناشی از رفتار غیرقانونی مسافران در پروازهای بین‌المللی که توسط رگولاتورها و خطوط هوایی گزارش می‌شود، درخواست فوری از کشورهای عضو خود را صادر کرد تا تصویب پروتکل ۲۰۱۴ برای اصلاح قانون را سریع‌تر پیگیری کنند.
این پروتکل از زمان تصویب آن در ۴ آوریل ۲۰۱۴ به دنبال رفع مشکلات قضایی است که مانع از تعقیب موثر جرایم رخ داده در پروازهای بین المللی می شود. رئیس شورای ایکائو گفت: «در دهمین سالگرد این پروتکل، بسیار مهم است که کشورهای عضو تعهد خود را برای سفرهای هوایی ایمن با تصویب این معاهده ضروری تقویت کنند. افزایش جهانی رفتارهای غیرقانونی مسافران فقط به خاطر آسایش مسافران نیست، بلکه یک خطر ایمنی و امنیتی است که نیاز به یک واکنش فوری و هماهنگ دارد.
در بیشتر موارد، کنوانسیون جرائم و برخی اعمال دیگر مرتکب شده در هواپیما (کنوانسیون توکیو ۱۹۶۳) صلاحیت رسیدگی به جرائم ارتکابی در داخل هواپیما را به کشوری که هواپیما در آن ثبت شده است اعطا می کند. در صورتی که پرواز در یک کشور خارجی فرود بیاید، این مشکل ایجاد می کند، زیرا سازمان های مجری قانون تشخیص می دهند که آنها صلاحیت این کار را ندارند.
این پروتکل با اعطای صلاحیت به کشور فرود، مجوز رسیدگی به این موضوع را می دهد، بنابراین به کشورها اختیار می‌دهد تا با مسافرانی که در قلمروشان فرود می‌آیند، صرف نظر از اینکه هواپیما در کجا ثبت شده است، برخورد کنند. همچنین به دولت اپراتور صلاحیت رسیدگی به تخلفات ارتکابی در هواپیمای ثبت شده در کشور دیگر داده شده است.
این پروتکل توسط ۴۷ کشور از تمام مناطق جهان تصویب شده و از اول ژانویه ۲۰۲۰ لازم الاجرا شده است.
دبیرکل ایکائو گفت: «علاوه بر ترغیب کشورهایی که قبلاً این کار را نکرده‌اند برای تصویب پروتکل ۲۰۱۴ مونترال، ایکائو همچنین دولت‌ها را تشویق می‌کند تا از مجموعه ابزارهای توسعه‌یافته توسط ایکائو و شرکای صنعتی برای پیشگیری و پاسخگویی به جرائم غیرقانونی مسافران استفاده کنند».
سند ۱۰۱۱۷ ایکائو حاوی فهرستی از جرائم احتمالی در هواپیما توسط مسافران است که دولت ها ممکن است آنها را در برنامه خود بگنجانند
علاوه بر این، بر اساس کنوانسیون ۱۹۴۴ ایکائو همچنین استانداردها و روش‌های توصیه‌شده (SARPs) را در رابطه با رفتارهای غیرقانونی و مخل ایمنی پرواز پذیرفته که اکنون در ضمیمه ۱۷ کنوانسیون حفاظت از هوانوردی غیرنظامی بین‌المللی در برابر اقدامات غیرقانونی نوشته شده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *